Skapende ungdommer

des 26, 2018

Det ble en svært produktiv og koselig juleworkshop, sier prosjektleder Eugenia Khoroltseva, etter workshopen på Frivillighetshuset i siste del av desember der tretten enslige mindreårige asylsøkere fra Syria, Eritrea, Afghanistan og Kongo malte bilder, dekorerte «planeter» og håndtrykket på stoff. 

Workshopen var et samarbeid med Mysebu mottak på Mysen, og flere av de ansatte var også med til Oslo. Formålet var å inkludere ungdommene i et kreativt arbeid og gi dem positivt påfyll utenfor mottaket. Sannsynligvis vil maleriene inkluderes i utstillingen «Den nye planeten» som Menneskerettighetsakademiet, i samarbeid med Eidsvoll 1814 og finansiert med midler fra Kulturrådet/Norsk Kulturfond, skal produsere til neste år. Utstillingen skal synliggjøre unge asylsøkeres tanker om hva som skaper gode samfunn. 

Menneskerettighetsakademiet har organisert flere kreative workshoper for Mysebu-ungdommene på Frivillighetshuset på Tøyen denne høsten. Prosjektet er støttet med midler fra Utlendingsdirektoratet (UDI). 

Nedenfor er noen bilder fra workshopen, inkludert alle deltakernes malerier.  

 

Siste nytt