Ønskes kurs eller foredrag? Ta kontakt!

Menneskerettighetsakademiet holder foredrag, kurs og workshops i menneskerettigheter og flerkulturell forståelse for ulike grupper. Kunnskapen er så inspirerende fordi den handler om våre egne liv og hvordan verden fungerer. Vi skreddersyr gjerne egne opplegg.

Ønsker du eller dine ansatte mer kunnskap? Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Vi har holdt kurs og foredrag for disse

Menneskerettigheter

Menneskerettigheter er et ord vi stadig støter på i den offentlige debatten, enten vi leser aviser eller ser på tv. Om det dreier seg om hijab til politiuniformen, krigen i Syria, asyl- og flyktningpolitikken eller levekår for barn eller eldre i Norge, henviser det gjerne til ytringsfrihet, religionsfrihet, sosiale og økonomiske rettigheter eller andre menneskerettigheter. Men selv om begrepet stadig brukes, er det ikke alltid like lett å forstå hva som menes. Der noen bruker rettighetene som et argument for noe, kan vi se at andre bruker dem som poenger mot det samme.

Vi klargjør menneskerettighetsbegrepet og ser på deres aktualitet i dagens nasjonale og internasjonale samfunn. Er det riktig at rettighetene blir stadig viktigere? Hva slags mekanismer er det som fører til at menneskerettighetene - helt konkret - fører til positiv endring? Vi legger også gjerne opp til diskusjon om aktuelle utfordringer. Hva skjer i tilfeller der rettighetene står mot hverandre? Og er det sant, som det noen ganger blir påstått, at menneskerettighetene ikke er universelle, men vestlige? En viktig del av et kursopplegg kan være å bevisstgjøre på hva menneskerettighetene kan tilføre hver og en av deltakerne, både som privatpersoner, men ikke minst som yrkesutøvere.

Flerkulturell forståelse

Få ting er så debattert som det flerkulturelle samfunn, men hva er egentlig "kultur" for noe, og hvem er "de andre"? Gjennom foredrag fulle av kunnskap og klokskap og øvelser der deltakerne selv er aktive, vil vi søke å oppklare disse spørsmålene og komme nærmere både oss selv og andre. Hvordan ser det norske mangfold egentlig ut? Hvordan og hvorfor skapes stereotypier og fordommer? Og det snakkes så fint om det flerkulturelle samfunn, men man kan da vel ikke tolererer alt? Hvor bør toleransens grense gå?

Målet med undervisningen er å bevisstgjøre og gi kunnskap. Vi garanterer også mye latter og inspirasjon og en hyggelig atmosfære.

 

 

 Foredrag hos Redd Barna 

Siste nytt