2014

Workshop for lærere i Kaliningrad, Russland

- Det var stor variasjon og mange flotte undervisningsopplegg som ble presentert i dag, forteller prosjektkoordinator Marianne Holden begeistret fra Kaliningrad.

- Lærerne satte tydligvis stor pris på å møte hverandre og ble også inspirert til å prøve ut nye aktiviteter for sine elever. Formålet med workshopen var at lærere som tidligere har deltatt på kurs i menneskerettigheter og flerkulturell forståelse i regi av Menneskerettighetsakademiet (MRA) og Youth Centre for Human Rights and Legal Culture (YCHRLC), skulle dele erfaringer om hvordan de bruker kunnskapen i klassrommene. Presentasjonene viste at lærerne brukes kunnskapen på mange forskjellige måter. To av lærerne fortalte at de har utviklet en eget menneskerettighetsfag (37 timer), som de har gjennomført årlig på sine skoler siden 2010.

Kursledere var Vsevolod Lukhovitskij (YCHRLC), Gunn Bjørnsen (MRA) og Marianne Holden (MRA). Bjørnsen utarbeider nå en evaluering av aktivitetene, og benyttet anledningen til å foreta intervjuer. Les mer om vår virksomhet for lærere i Russland.