2017

- Kommer til å bli mindre fordomsfull, var en av tilbakemeldingene etter tre-dagers kurset på Sjøvegan i midten av desember der 13 skoleelever deltok sammen med 15 enslige mindreårige asylsøkere.

I samarbeid med Volda mottak for enslige mindreårige asylsøkere, organiserte Menneskerettighetsakademiet (MRA) et kurs i menneskerettigheter for 30 tenåringsgutter onsdag 15. og torsdag 16. november.

- Tilbakemeldingen var at kurset ga stort faglig utbytte, sier Eugenia Khoroltseva, etter fem intense dager i Jekaterinburg. - Lærerne var kjempefornøyde og ble en sammensveiset gjeng i løpet av perioden. Vi er allerede invitert tilbake. 

Menneskerettighetsakademiet gratulerer Den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen (ICAN, International Campaign to Abolish Nuclear Weapons) med Nobels Fredspris 2017. Vi er stolte av å være en av ICAN Norges 43 partnerorganisasjoner.

- Menneskerettigheter var et tema som ga tydelig gjenklang hos ungdommene vi kurset på Stord, sier Marit Langmyr, prosjektleder i Menneskerettighetsakademiet.

 Sats mer på menneskerettigheter, Erna! Dette er den klare meldingen fra Menneskerettighetsakademiet og 20 andre organisasjoner  alle medlemmer i NGO-forum for menneskerettigheter  i brevet de har sendt til statsministeren og partilederne hun forhandler om ny regjering med.

Side 1 av 4