- Kvinnesamtalene er en unik arena for dialog og brobygging. Det å kunne snakke direkte og lytte til andres erfaringer og opplevelser av hva det vil si å være kvinne, mor og samfunnsborger, har vært et privilegium. Samtalene er veldig engasjerende, damene åpner seg, og vi gleder oss til hver eneste gang!
Dette sier samtaleleder Elsa Yohannes Samuel, etter å ha har organisert snart ti to-timers gruppesamtaler for kvinner i Oslo. Gruppene har bestått av kvinner med minoritetsbakgrunn fra Eritrea, Afghanistan og Brasil, samt kvinner med norsk majoritetsbakgrunn.
Tre partnerorganisasjoner
Det er Menneskerettighetsakademiet, i samarbeid med Mødre for fred (et nettverk av personer med eritreisk minoritetsbakgrunn) og Afghansk kulturforening, som har utviklet prosjektet. Siden november 2020 har 16 kvinner møttes til regelmessige samtaler. Opprinnelig var meningen at kvinnene skulle møtes fysisk, men situasjonen med Covid-19, har resultert i digitale møter. Det har fungert overraskende bra. Hver gruppe har møttes fem ganger. Målet med prosjektet er å bidra til brobygging og økt forståelse, samt likestiling og økt respekt for kvinners rettigheter.
Temaer har vært:
- Kvinnefellesskap over kulturelle grenser. Hva er felles på godt og vondt?
- Menneskeverd og menneskerettigheter. Føler vi oss like mye verdt som menn?
- Negativ sosial kontroll og kvinners rettigheter
- Barneoppdragelse og barns rettigheter
- Viktigheten av å skape møtesteder. Hvor går veien videre?
Partnerne planlegger å videreføre kvinne-samtalene. Har du lyst til å være med, ta kontakt med oss i Menneskerettighetsakademiet: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Prosjektet er støttet med midler fra Oslo kommune.