2022

"Planeten" i bibliotekshagen på Furuset

Vandreutstillingen "Den nye planeten" har kommet til Furuset.  Besøk utstillingen i bibliotekshagen i Alna bydelshus, området mellom FUBIAK og bydelshuset frem til midten av november. 

27. oktober skal Menneskerettighetsakademiet, i samarbeid med biblioteket og Alna bydelshus, ha et opplegg tilknyttet utstillingen. Arrangementet vil være åpent for alle. Mer informasjon kommer. 

Se denne filmen om vandreutstillingen. 

Bakgrunn

«Planeten» åpnet på Falstadsenteret høsten 2019, og har siden vært på turne til over 20 museer, bibliotek og andre (blant annet Oslo MET, Deichman Torshov og Eidsvoll 1814). Viktige elementer i utstillingen er 50 håndskrevne «planet-plakater», samt filmintervjuer med 13 av asylsøkerne der de forklarer nærmere om sine valg av regler. Utstillingen inkluderer også sitater av hva filosofer, politikere og aktivister har ment opp gjennom tidene, om hva som skaper gode samfunn. Også informasjon om Verdenserklæringen om menneskerettighetene (1948) og utviklingen av det internasjonale menneskerettighetssystemet etter andre verdenskrig - det nærmeste vi i dag kommer universelle regler for å skape gode samfunn - er inkludert.

Samarbeidspartnere

Utstillingen er produsert av Menneskerettighetsakademiet i samarbeid med Eidsvoll 1814 og Rodeo arkitekter. Kulturrådet og Fritt Ord har gitt midler til å utvikle og produsere utstillingen. Sparebankstiftelsen DNB har finansiert visninger og utvikling av undervisningsmateriellet.