2022

Viktig besøk til 22. julisenteret

Dette var en sterk opplevelse. Ungdommene var veldig fornøyde! Besøket er et godt utgangspunkt for å motivere til engasjement mot rasisme og diskriminering.  

Dette sier Ahmed Ali, daglig leder i TIVO (Tilpasning av informasjon og veiledningsorganisasjon) i forbindelse med besøket til 22-juli-senteret for Oslo-ungdommer med somalisk minoritetsbakrunn lørdag 1. oktober. Senteret som formidler minner og kunnskap om terrorangrepene som skjedde i Regjeringskvartalet i Oslo og på AUFs sommerleir på Utøya 22. juli 2011, er et godt sted for å lære om rasisme, terrorisme, diskriminering og ekskludering. De besøkende får innsikt i hva som kan bli de mest grusomme konsekvenser av fobier og hat. Senterets formål er å bidra til å skape grunnlag for en debatt om hvilket samfunn vi vil ha, og hvordan det skal utvikles videre. 

TIVO var hovedansvarlig for organiseringen, med Menneskerettighetsakademiet (MRA) som partner. 11 ungdommer deltok, i tillegg til tre frivillige fra TIVO. 

Tusen takk til medarbeiderne på 22-juli senteret for god tilrettelegging og en flott omvisning!  

Samfunnet, det er oss!

Besøket til 22. juli-senteret er en del av samarbeidsprosjektet «Samfunnet, det er oss». Foruten Menneskerettighetsakademiet og TIVO, er Afghansk kulturelle forening og nettverk av personer med eritreisk minoritetsbakgrunn partnere. Gjennom organisering av aktiviteter i Oslo, er målet med "Samfunnet, det er oss" er formidle demokratiske verdier, motvirke rasisme og diskriminering, og skape økt respekt for menneskerettighetene.

"Samfunnet, det er oss» er støttet av Oslo kommune.