2023

Frihet, JA! - kurs i Arendal

20. og 21. oktober organiserte Menneskerettighetsakademiet "Frihet, JA!" kurs i Arendal.  

Med kvinner med opprinnelse fra Ukraina, Palestina, Tyrkia, Afghanistan, Iran, Eritrea og Norge ble engasjementet sterkt de to dagene kurset varte. Den tragiske situasjonen i Midt-Østen påvirket oss alle.  

Tusen takk til deltakerne for å dele erfaringer og kunnskap rundt spørsmål om frihet, flukt, kvinners rettigheter, sosial kontroll og hvordan kulturer kan endres. Takk også til partner Agder fylkeskommune ved 'Agder for alle' ved Inga Lauvdal (rådgiver, kultur, idrett og frivillighet) , samt Arendal kommune og 'Sammen i verden'-uka ved Nishi Asdal (seniorkonsulent, Kulturnettverket) for svært godt samarbeid. 

Kurset fikk meget gode evalueringer. Vi håper på mer samarbeid med deltakerne fremover.  

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) er samarbeidspartner og delfinansierer Frihet, JA!

Om Frihet, JA! 

Fra 2020 har Menneskerettighetsakademiet (MRA), i samarbeid med Stiftelsen Mangfold i Arbeidslivet (MiA), Agder fylkeskommune og ressurspersoner fra minoritetsnettverk, organisert en rekke opplæringsaktiviteter for personer med minoritetsbakgrunn, samt aktivister med integrering som fagfelt. Workshops er gjennomført i Viken, Agder og Vestland. Målet er å øke respekten for menneskerettighetene og bekjempe negativ sosial kontroll. 

Prosjektet fortsetter i 2024.