2023

Vi søker engasjerte voksne med minoritetsbakgrunn i Trondheim

- Vi kommer til Norge og vet lite om landet. Ressurspersonen hjelper meg med å forstå hvordan samfunnet fungerer. 

   (Ungdom som deltar i Vinn, Vinn - prosjektet)

Har du minoritetsbakgrunn og vil bruke din kompetanse i et meningsfylt arbeid?

Da kan du være en av de frivillige ressurspersoner som Menneskerettighetsakademiet og Redd Barna er på utkikk etter. Vi søker deg som er engasjert, er over 25 år, og som vil gjøre en forskjell i et ungt menneskets liv. Ungdommene kommer fra Eritrea, Syria, Afghanistan, Irak og andre områder der det er krig og konflikt. Snakker du et språk fra et av disse landene, håper vi du tar kontakt med prosjektleder Latif Rahman Sarshar (e-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Som ressursperson forplikter du deg til å bruke to timer hver 14. dag i ett år til å møte en flyktning mellom 16 og 23 år. Han eller hun snakker samme språk som deg og har en kulturbakgrunn du kjenner til. Tanken er at de felles referanserammene vil gjøre det lettere for ungdommen å stille spørsmål og formidle sine tanker om kulturforskjeller, integrering og hverdagslivets utfordringer. Gjennom å formidle kunnskap og egne erfaringer, kan du motivere til arbeid og utdanning, forebygge utenforskap og bli en slags rådgiver i hverdagen. 

Sammen med en annen voksen og en annen ung flyktning – i team på fire – skal dere gjøre positive aktiviteter sammen. Det kan være turer i skog og mark, café-besøk, utstillinger, se fotballkamper eller bare rusle rundt i byen. Dere bestemmer selv hva dere vil gjøre. Hensikten er å bli kjent, senke skuldrene og skape et trygt rom for gode samtaler. 

 

-Jeg liker samtalene. De voksne behandler meg med respekt. De har mye kunnskap og informasjon og hjelper meg hvis det er noe jeg lurer på. Jeg digger det!

Ungdom som deltar i Vinn, Vinn - prosjektet 

Som ressursperson får du

  • En arena der du kan bruke din kunnskap og erfaringer på en meningsfull måte
  • Bidra til bedre integrering
  • Møte andre engasjerte personer og utvide ditt nettverk
  • En attest fra Menneskerettighetsakademiet og Redd Barna som dokumenterer din innsats

Oppgaver

  • Du skal delta på kvalifiserende kurs i regi av Menneskerettighetsakademiet og Redd Barna og bli invitert til fagkvelder med ekspertforedrag
  • Du skal møte en ungdom hver 14. dag for samtaler og positiv aktivitet, veiledning og motivasjon

Informasjon