2024

OXLO-uka 2024

11. til 15. november arrangeres OXLO-uka. Hver dag i løpet av uka deler Menneskerettighetsakademiet bilder på Facebook og Instagram av Oslo-borgere, sammen med setninger hentet fra OXLO verdidokument

OXLO-uka består av aktiviteter og arrangementer for å feire mangfold og inkludering i Oslo. Det gjelder flerkulturelt mangfold, kjønns- og seksualitetsmangfold og funksjonsmangfold. Likeverd og anerkjennelse av mangfold åpner for vekst og muligheter for alle til arbeid, entreprenørskap, utdanning, bolig og fritidsaktiviteter.

En del av prosjektet "Samfunnet, det er oss!"

Kampanjen med bilder av Osloborgere er en del av prosjektet "Samfunnet, det er oss!", som er et samarbeid mellom Menneskerettighetsakademiet, Tilpasning av informasjons- og veiledningsorganisasjon (TIVO), Afghansk kulturelle forening i Oslo og eritreiske minoritetsnettverk. Gjennom workshops, seminarer og konferanser settes temaer som demokrati, menneskerettigheter, likestilling og kampen mot negativ sosial kontroll på dagsorden.

Prosjektet er støttet av Oslo kommune og bidrar til å fremme et inkluderende samfunn som reflekterer byens verdier og mangfold.

For mer informasjon og oppdateringer, følg Menneskerettighetsakademiet på sosiale medier.

Fotograf: Are Carlsen

Bilder OXLO-uka 2024

Alle som bor i Oslo er sammen om å inkludere, skape tilhørighet og fremme aksept og gjensidig respekt.
(Verdistandpunkt som gjelder for Oslo som bysamfunn)

Mangfold er berikende og en styrke for byen. Det betyr å anerkjenne flerkulturelt mangfold, kjønns- og seksualitetsmangfold og funksjonsmangfold som en ressurs.

(Verdistandpunkt som gjelder for Oslo som bysamfunn)

I Oslo skal alle innbyggere ha like muligheter til å leve forskjellige og likeverdige liv.

(Verdistandpunkt som gjelder for Oslo som bysamfunn)

Alle barn og unge som vokser opp i Oslo skal ha friheten og ressursene til å utvikle sin egen identitet og forme sin egen fremtid i et trygt oppvekstmiljø.

(Verdistandpunkt som gjelder for Oslo som bysamfunn)

Arbeid mot hat, fordommer og diskriminering handler om å verne våre mest sentrale verdier: Demokrati, frihet og trygghet. 

(Verdistandpunkt som gjelder for Oslo som bysamfunn)

 

 

 

Prosjektet er støttet av Oslo Kommune