Lanseringskonferanse: Klima, miljø og menneskerettigheter
26 Februar 2025
Workshop for ansatte i flyktning-etaten i Lillestrøm
25 Februar 2025
Ukraine: Strengthening Democracy through Civil Society
24 Januar 2025
Mitt forbilde
10 Januar 2025
Gjennom prosjekter i Norge og internasjonalt har Menneskerettighetsakademiet (MRA) i en årrekke utviklet og gjennomført opplæring som bygger demokratisk kompetanse og økt respekt for menneskerettighetene. Det tette samarbeidet med organisasjoner, pedagoger og aktivister i vel femten land i Europa, har også gitt oss tilgang til ny og spennende metodikk.
I våre undervisningsaktiviteter er det spesielt to perspektiver som er viktige:
Demokrati" og «menneskerettigheter» er ord som ofte nevnes i det nasjonale og internasjonale nyhetsbildet, men som likevel kan være vanskelige å forstå. Hvorfor er demokratiet så viktig, og hvordan virker menneskerettighetene - helt konkret? MRA forklarer disse komplekse fenomenene på en forståelig måte. Vi tetter «gapet» mellom det abstrakte og konkrete, og mellom det fjerne og det nære. Gjennom undervisningsaktvitetene blir demokrati og menneskerettigheter relevant for deltakernes eget liv og lokalmiljø. Formålet er å bidra til økt tillit og deltagelse i samfunnet.
Dette gjør vi gjennom å:
Workshopen 'Fostering Active Citizenship for Young Refugees' i Praha (sept 2023)
Dagens internasjonale menneskerettighetssystem er et resultat av et langsiktig internasjonalt samarbeid og utvikling over tid. Milepælene er ofte ikke en del av dagsaktuelle nyhetsbildet.
Ser vi bakover i historien, er det lettere å få øye på kulturelle og samfunnsmessige endringer. Kvinner har ofte blitt behandlet annerledes enn menn. Det er mange eksempler på at diskriminering og skadelige tradisjoner, på grunn av ny kunnskap og nye holdninger, ikke lenger praktiseres. Formålet med dette perspektivet er å bevisstgjøre om positiv endring er mulig, og at vi bør arbeide for å utvikle våre samfunn.
Dette gjør vi gjennom:
Tidslinje over kvinners rettigheter, Arendalsuka 2022