2016

Gjensyn med lærere i Tambov, Russland

Mellom 24. og 28. februar gjennomførte 22 samfunnsfag- og historielærere fra Tambov kurs nummer to i menneskerettigheter og flerkulturell forståelse.

Denne gangen fikk lærerne innblikk i temaer som ytringsfrihet og tankefrihet, bevegelsesfrihet, forsamlingsfrihet, rett til å søke asyl, rett til personlig sikkerhet, rett til rettferdig rettsgang, stemmerett og rett til politisk deltakelse, i tillegg til sosiale – økonomiske rettigheter med fokus på lærerens rettigheter. Neste gang lærerne møtes er det for å ta en avsluttende to-dagers eksamen.

 

Lærerkursene gjennomføres av Menneskerettighetsakademiet (MRA) i samarbeid med Youth Center for Human Rights & Legal Culture. Målet er at lærerne skal gi mer og bedre undervisning i menneskerettigheter og flerkulturell forståelse til sine elever. Det var derfor spesielt gledelig å høre lærere i Tambov fortelle om hvordan de har brukt øvelser som de lærte på det første kurset i november 2015. Les mer om våre kurs for lærere i Russland her.

 

Bilder fra kurset:

Øvelse: Rett til å søke asyl

 

Gruppearbeid: Argumenter for og imot 100 prosent ytringsfrihet

 

 

 

 

 

Prosjektleder i Menneskerettighetsakademiet, Marit Langmyr (til venstre i bildet), holdt foredrag om den norske velferdsstaten med et spesielt fokus på rettighetene til personer med nedsatt funksjonsevne.

 

Gruppearbeid: Argumenter for og imot 100 prosent ytringsfrihet

 

Om Tambov:

Tambov er en by og et administrativt sentrum i Tambov-regionen. Byen har rundt 300 000 innbyggere (2015), og ligger 40 mil sør-øst fra Moskva. Tambov ble grunnlagt på 1600-tallet, og ligger i en region som tradisjonelt regnes som jordbruksregion i Russland. Området er mest kjent for en stor sivil protest i 1920 da lokale bønder protesterte mot myndighetenes konfiskering av korn. Protesten er kjent som Antonovschina, etter lederen Aleksander Antonov.