Norges første menneskerettighetssti åpnet!

aug 08, 2018

- Det er en ære å åpne Norges første menneskerettighetssti her på Landeskogen! Enda en fantastisk idé fra ildsjelen Helga Arnzten som nå er realisert.

Dette sa daglig leder Lillian Hjorth, etter at hun høytidelig hadde åpnet den om lag to kilometer lange Menneskerettighetsstien på Landeskogen Peace Center. Det var i forbindelse med sommerfesten på 29. juli at stien ble åpnet. Før de rundt 100 tilreisende gjestene fikk anledning til å gå stien, hadde de hørt ordfører Leiv Rygs festtale, og overvært åpningen av utstillingen «På sporet av frihet» av Tom Hatlestad. 

Om menneskerettighetsstien

Stien starter med et skilt med en introduksjon om FNs Verdenserklæring om menneskerettighetene og fortsetter så med ti stasjoner hvor det på hver stasjon er satt opp skilt med tre artikler fra erklæringen. Når man har gått stien og lest skiltene, har man fått en gjennomgang av hele erklæringen.

Helga Arntzen, daglig leder i Aktive Fredsreiser AS, hadde ideen til stien. Lillian Hjorth som åpnet stien, har utformet den innledende teksten.  

 

 

Siste nytt