"Den nye planeten" landet på Lena

feb 24, 2020

- Det ble en flott åpning på Lena! Veldig hyggelig å høre at skoleklassene bruker undervisningsmateriellet og at elevene forbereder seg for å arbeide med utstillingens tematikk. 

Dette forteller daglig leder Lillian Hjorth etter åpningen av utstillingen "Den nye planeten» på Østre Toten Folkebibliotek forrige uke. Utstillingen skal stå på Lena til midten av mars.  

Utstilling og undervisningsmateriell

Utstillingen er basert på innsamlet materiell fra gruppearbeidet "Den nye planeten» som unge asylsøkere har gjort på Menneskerettighetsakademiets kurs på mottak rundt i Norge siden 2008. Spørsmålet ungdommene svarer på er: hvilke regler mener de skaper gode samfunn? Utstillingen viser ungdommenes svar og refleksjoner. Gjennom tekst, bilder samt intervjuer med asylsøkerne, utfordres også de besøkende til å reflektere over spørsmålet: Hva er, og bør være, viktige verdier i samfunnet vårt?

Det følger undervisningsmateriell med utstillingen som passer for ungdomsskole og videregående skole og som oppfyller viktige kompetansemål. Det er knyttet en rekke spennende oppgaver til utstillingens seks ulike stasjoner.  

"Den nye planeten» er produsert av Menneskerettighetsakademiet, i samarbeid med Eidsvoll 1814 og Rodeo arkitekter. Den er finansiert med midler fra Kulturrådet og Fritt Ord. Sparebankstiftelsen DNB har finansiert undervisningsmateriell og visninger.   

Bilderesultater for eidsvoll 1814 logo              Bilderesultater for rodeo arkitekter logo

Bilderesultater for Kulturådet logo

Bilderesultater for Sparebankstiftelsen logo

Nedenfor er noen bilder fra åpningen på Lena: 

 


Fra venstre: Bibiotekar Hanne Gihlengen, lærer Ole Aas, Lena Valle videregående skole og Lillian Hjorth, Menneskerettighetsakademiet

Siste nytt