Human Rights Lens

mai 07, 2020

Hva opptar ungdom i Russland, Norge, Finland og Sverige for tiden?

Dette spørsmålet har partnerne i et unikt nordisk-russisk samarbeid, ledet av Menneskerettighetsakademiet, stilt til flere hundre skoleelever i Sverige, Finland, Russland og Norge. Utfordringen elevene har fått har vært å reflektere over hverdagen i et menneskerettslig perspektiv og så dokumentere tankene ved hjelp av mobilkameraet. Først hadde de gjennomgått to-dagers opplæring i menneskerettigheter.

Resultatet er en rekke fantastiske bilder! Fotografiene handler om alt fra vennskap, ensomhet, digital mobbing, søppelhåndtering, til psykisk helse, vold i nære relasjoner, korrupsjon, universell utforming, slaveri, politiske friheter og sosiale rettigheter og mange andre temaer. Prosjektets sluttprodukt skal bli en digital utstilling som skal brukes i samfunnsfagundervisning i Russland, Sverige, Finland og Norge. Human Rights Lens er utviklet av undervisningsinitiativet School Projects, i St. Petersburg.

MRAs samarbeidspartnere i tiltaket er organisasjoner og skoler fra Espoo i Finland, Stockholm i Sverige, og åtte regioner i Nordvest-Russland (Pskov, Velikij Novgorod, Kaliningrad, St. Petersburg, Arkhangelsk, Petrozavodsk, Murmansk, samt Vyborg, Tosno, Vsevolzhsk i Leningrad oblast).  

Prosjektet er støttet av Nordisk Ministerråd

Nedenfor er noen smakebiter av bilder fra prosjektet:


 

 

 

Siste nytt