Informasjonskampanje under OXLO-uka

nov 16, 2020
OXLO-uka 2020 gjennomføres fra 16. november til 22. november. I år er tema hatefulle ytringer og holdninger.
Menneskerettighetsakademiet har sammen med partnere i prosjektet "Samfunnet, det er oss!" laget en informasjonskampanje. Hver dag denne uken publiserer vi portrettbilder av Oslo-borgere som setter fokus på menneskerettighetene som våre felles verdier. 
 
Selv om man har ulikt språk, kultur, religion og sosial bakgrunn, deler vi alle de samme frihetene og rettighetene. Disse ble forankret i 1948 i Verdenserklæringen om menneskerettigheter (VE). Økt kunnskap om menneskerettighetene bidrar til bredere diskusjon og større demokratisk deltakelse i samfunnet. 
 
Informasjonskampanjen er på fem språk (norsk, tigrinja, somali, dari, pashto). Portrettene er tatt av fotograf Are Carlsen.
 
Følg kampanjen på vår facebook-side og på instagram (menneskerettighetsakademiet_)
 

Samfunnet det er oss!

Kampanjen er et tiltak under prosjektet "Samfunnet, det er oss!", støttet av Oslo kommune.Prosjektpartnere er  Menneskerettighetskademiet, Somalisk velferdsforening, Tilpasning av informasjons- og veiledningsorganisasjon (TIVO), Mødre for fred (eritreisk nettverk) og Afghansk kulturelle forening i Oslo

Partnerne har samarbeidet siden 2018 og mange aktiviteter er gjennomført: workshops for unge voksne med etnisk minoritetsbakgrunn, kurs for kvinner, kurs i aktive og deltakende undervisningsmetoder, oppsøkende virksomhet ute i byen, opplæring av unge flyktninger, samt besøk til Stortinget og visningen av utstillingen "Den nye planeten". Mange av aktivitetene har funnet sted på Frivillighetshuset på Tøyen. Temaene har kretset rundt menneskerettslige temaer som likeverd, ikke-diskriminering, ytringsfrihet, religionsfrihet, kvinner rettigheter samt kultur, identitet og negativ sosial kontroll.

Ønsker du mer informasjon om kampanjen, ta kontakt med: Eugenia Khoroltseva, e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., telefon: 976 17 053
 
 
 
 

Siste nytt