Kickoff for "Frihet - JA!"

sep 11, 2021
- Dialog er nøkkelen i arbeidet mot negativ sosial kontroll, sa prosjektkoordinator Elsa Yohannes Samuel da prosjektet «Frihet, JA!» ble lansert fredag 10. september. Den flotte kickoffet markerte starten på workshops og en rekke andre aktiviteter som skal gjennomføres over hele landet i 2021 og 2022.
 
Takk til alle som bidro med svært engasjerende innlegg: statssekretær i Kunnskapsdepartementet Grunde Almeland, forfatter og aktivist Nancy Herz, Inga Lauvdal (Agder fylkeskommune), Eli Kristin Langset (Mangfold i Arbeidslivet), aktivist Safia Abdi Haase og Abdinasir Hirsi (Tilpasning av informasjon og opplysningsorganisasjon).

Om Frihet – JA!

  • I 2021 og 2022 skal Menneskerettighetsakademiet (MRA), i samarbeid med Stiftelsen Mangfold i Arbeidslivet (MiA), Agder fylkeskommune og ressurspersoner fra ulike minoritetsnettverk, organisere workshops, holdningskampanjer og flere andre aktiviteter for kvinner og menn med minoritetsbakgrunn, samt pedagoger med integrering som fagfelt.

  • Målet med Frihet, JA! er å øke respekten for menneskerettighetene og bekjempe negativ sosial kontroll. Prosjektet vil styrke kvinner og menn til å ta selvstendige valg, gi informasjon og veiledning til foreldre, samt mobilisere unge til å drive forebyggende arbeid. På lengre sikt forventer vi at respekten for menneskerettighetene og norsk lov øker i miljøer preget av negativ sosial kontroll, noe som vil være fundamentalt viktig for livsutfoldelsen til dem det gjelder.

  • To-dagers workshops og andre aktiviteter skal gjennomføres i Viken (Østfold og Oslo), Agder, Rogaland, Vestland, Trøndelag, samt Troms og Finnmark

  • Workshopene er basert på den nyutviklede pedagogikken i håndboken Frihet, JA!, som MRA utviklet med støtte fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) i 2020. Gjennom workshopene og veiledning i bruk av håndboken, er det et mål at deltakerne selv skal gjennomføre opplæring i egne lokalmiljøer.

Prosjektet er støttet av Intererings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) 

Nedenfor er noen bilder fra Kickoffet.

 

 

Siste nytt