Nes bibliotek viser "Den nye planeten"på kulturhuset

aug 02, 2022

Frem til midten av september kan du besøke utstillingen "Den nye planeten" i galleriet på Nes Kulturhus. Nes er det 24. visningsstedet i løpet av de tre årene utstillingen har vandret rundt i Sørøst-Norge.

- Vi er veldig glade for at bibliotek, museer og andre viser interesse for "planeten". Takk til Sparebankstiftelsen DNB som gjennom tildelinger i 2019, 2020 og 2021 har bidratt til at utstillingen har nådd tusenvis av mennesker, sier prosjektleder i Menneskerettighetsakademiet, Marit Langmyr

 

Bakgrunn

«Planeten» åpnet på Falstadsenteret høsten 2019, og har siden vært på turne til over 20 museer, bibliotek og andre (blant annet Oslo MET, Deichman Torshov og Eidsvoll 1814). Viktige elementer i utstillingen er 50 håndskrevne «planet-plakater», samt filmintervjuer med 13 av asylsøkerne der de forklarer nærmere om sine valg av regler. Utstillingen inkluderer også sitater av hva filosofer, politikere og aktivister har ment opp gjennom tidene, om hva som skaper gode samfunn. Også informasjon om Verdenserklæringen om menneskerettighetene (1948) og utviklingen av det internasjonale menneskerettighetssystemet etter andre verdenskrig - det nærmeste vi i dag kommer universelle regler for å skape gode samfunn - er inkludert.

Samarbeidspartnere

Utstillingen er produsert av Menneskerettighetsakademiet i samarbeid med Eidsvoll 1814 og Rodeo arkitekter. Kulturrådet og Fritt Ord har gitt midler til å utvikle og produsere utstillingen. Sparebankstiftelsen DNB har finansiert visninger og utvikling av undervisningsmateriellet. 

Siste nytt