Viktig besøk til 22. julisenteret

okt 03, 2022

Dette var en sterk opplevelse. Ungdommene var veldig fornøyde! Besøket er et godt utgangspunkt for å motivere til engasjement mot rasisme og diskriminering.  

Dette sier Ahmed Ali, daglig leder i TIVO (Tilpasning av informasjon og veiledningsorganisasjon) i forbindelse med besøket til 22-juli-senteret for Oslo-ungdommer med somalisk minoritetsbakrunn lørdag 1. oktober. Senteret som formidler minner og kunnskap om terrorangrepene som skjedde i Regjeringskvartalet i Oslo og på AUFs sommerleir på Utøya 22. juli 2011, er et godt sted for å lære om rasisme, terrorisme, diskriminering og ekskludering. De besøkende får innsikt i hva som kan bli de mest grusomme konsekvenser av fobier og hat. Senterets formål er å bidra til å skape grunnlag for en debatt om hvilket samfunn vi vil ha, og hvordan det skal utvikles videre. 

TIVO var hovedansvarlig for organiseringen, med Menneskerettighetsakademiet (MRA) som partner. 11 ungdommer deltok, i tillegg til tre frivillige fra TIVO. 

Tusen takk til medarbeiderne på 22-juli senteret for god tilrettelegging og en flott omvisning!  

Samfunnet, det er oss!

Besøket til 22. juli-senteret er en del av samarbeidsprosjektet «Samfunnet, det er oss». Foruten Menneskerettighetsakademiet og TIVO, er Afghansk kulturelle forening og nettverk av personer med eritreisk minoritetsbakgrunn partnere. Gjennom organisering av aktiviteter i Oslo, er målet med "Samfunnet, det er oss" er formidle demokratiske verdier, motvirke rasisme og diskriminering, og skape økt respekt for menneskerettighetene.

"Samfunnet, det er oss» er støttet av Oslo kommune. 

 

Siste nytt