Ordfører deltok på "Frihet, JA!"-workshop i Arendal

okt 30, 2022

- Det var utrolig hyggelig at ordfører Robert Cornels Nordli deltok på de første timene av kurset! Det understreker viktigheten av "Frihet, JA!»prosjektet og vil styrke de kvinnelige deltakernes motivasjon til å engasjere seg. 

Dette sier prosjektkoordinator Elsa Yohannes Samuel etter kursleder-kurset i Arendal fredag 28. og lørdag 29. oktober. De håndplukkede kvinnene bidro ivrig med ærlige og kloke innspill om frihet, sosial kontroll, menneskerettigheter og andre temaer. Målet var å gi dem kompetanse til å bruke håndboken "Frihet, JA!» slik at de kan organisere workshops i egne miljøer. Tusen takk til alle for inspirerende deltakelse! Takk også til Maruwa Ibrahim fra Skeiv Verden som holdt et viktig foredrag på lørdag. Kurset fikk svært gode evalueringer. Nå skal kvinnene bringe kunnskapen videre,

Agder fylkeskommune ved Inga Lauvdal (Kultur, idrett og frivillighet) som primus motor, er partner i prosjektet. Arendalkurset ble også organisert i samarbeid med Arendal kommune og "Sammen i verden"-uka ved Nishi Asdal (seniorkonsulent Kulturnettverket). Tusen takk til alle for godt samarbeid! Ikke minst, tusen takk til ordfører Robert Cornels Nordli for sin deltakelse. 

Om Frihet, JA

I 2022, som i 2021, organiserer Menneskerettighetsakademiet (MRA), i samarbeid med Stiftelsen Mangfold i Arbeidslivet (MiA), Agder fylkeskommune og ressurspersoner fra minoritetsnettverk, opplæringsaktiviteter for personer med minoritetsbakgrunn, samt aktivister med integrering som fagfelt. Workshops skal gjennomføres i ulike deler av landet. Aktivitetene er basert på håndboken Frihet, JA!, som MRA utviklet med støtte fra IMDi i 2020. Målet er å øke respekten for menneskerettighetene og bekjempe negativ sosial kontroll.

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) er samarbeidspartner og delfinansierer "Frihet, JA» prosjektet. 

 

 

Siste nytt