Elever besøkte “Planet-utstillingen“ på Lørenskog bibliotek

feb 09, 2023

Nær 100 åttendeklassinger besøkte Lørenskog bibliotek idag for å se utstillingen 'Den nye planeten'. Elevene så først en kort film om Menneskerettighetsakademiets (MRA) kurs for unge asylsøkere før vi fortalte nærmere om utstillingen. Det var nettopp de unge asylsøkernes mange fine tanker om hvilke regler og verdeir som skaper gode samfunn, som satte oss på ideen om å lage “Planet”-utstillingen. Tusen takk til elever og lærere ved Hammer skole og Lørenskog bibliotek for kjempegodt samarbeid!

Bakgrunn for prosjektet

«Planeten» åpnet på Falstadsenteret høsten 2019, og har siden vært på turne til over 30 museer, bibliotek og andre (blant annet Oslo MET, Deichman Torshov og Eidsvoll 1814). Viktige elementer i utstillingen er 50 håndskrevne «planet-plakater», samt filmintervjuer med 13 av asylsøkerne der de forklarer nærmere om sine valg av regler. Utstillingen inkluderer også sitater av hva filosofer, politikere og aktivister har ment opp gjennom tidene, om hva som skaper gode samfunn. Også informasjon om Verdenserklæringen om menneskerettighetene (1948) og utviklingen av det internasjonale menneskerettighetssystemet etter andre verdenskrig - det nærmeste vi i dag kommer universelle regler for å skape gode samfunn - er inkludert.

Samarbeidspartnere

Utstillingen er produsert av Menneskerettighetsakademiet i samarbeid med Eidsvoll 1814 og Rodeo arkitekter. Kulturrådet og Fritt Ord har gitt midler til å utvikle og produsere utstillingen. Sparebankstiftelsen DNB har finansiert visninger og utvikling av undervisningsmateriellet.

  • Mer informasjon om utstillingen finnes her: (https://www.menneskerettighetsakademiet.no/om-oss/97-prosjekter/150-utstillingen-den-nye-planeten.html)

Siste nytt