Behov for voksne ressurspersoner med ukrainsk bakgrunn

sep 11, 2023

Menneskerettighetsakademiet trenger flere voksne ressurspersoner i Oslo med bakgrunn fra Ukraina. Vi søker deg som er engasjert, er over 25 år, og som vil bruke din kompetanse i et meningsfylt arbeid.

I "Vinn, vinn»- prosjektet kobles unge flyktninger med trygge, voksne ressurspersoner med samme språk- og kulturbakgrunn.

Prosjektet har eksistert siden 2021 og rundt 40 ungdommer har vært med. Evalueringen viser at både ungdommene og de voksne er svært fornøyde med tiltaket. Dette sier noen av ungdommene:

Det mest verdifulle har vært å kunne snakke med en som kunne morsmålet mitt. Jeg har fått god hjelp.

Dagene vi møtes er de beste dagene i måneden.

Vinn, vinn! hjalp meg. Mange andre ungdommer kan også få hjelp. Fortsett som det er!

Ta kontakt med prosjektleder Latif Rahman Sarshar (Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.), og del gjerne videre! 

Bli ressursperson i Vinn, vinn-prosjektet

Som ressursperson forplikter du deg til å bruke to timer hver 14. dag i ett år til å møte en flyktning mellom 16 og 23 år. Han eller hun snakker samme språk som deg og har en kulturbakgrunn du kjenner til. Tanken er at de felles referanserammene vil gjøre det lettere for ungdommen å stille spørsmål og formidle sine tanker om kulturforskjeller, integrering og hverdagslivets utfordringer. Gjennom å formidle kunnskap og egne erfaringer, kan du motivere til arbeid og utdanning, forebygge utenforskap og bli en slags rådgiver i hverdagen. 

Sammen med en annen voksen og en annen ung flyktning – i team på fire – skal dere gjøre positive aktiviteter sammen. Det kan være turer i skog og mark, café-besøk, utstillinger, se fotballkamper eller bare rusle rundt i byen. Dere bestemmer selv hva dere vil gjøre. Hensikten er å bli kjent, senke skuldrene og skape et trygt rom for gode samtaler. 

Som ressursperson får du

  • En arena der du kan bruke din kunnskap og erfaringer på en meningsfull måte
  • Bidra til bedre integrering
  • Møte andre engasjerte personer og utvide ditt nettverk
  • En attest fra Menneskerettighetsakademiet og Redd Barna som dokumenterer din innsats

Oppgaver

  • Du skal delta på kvalifiserende kurs i regi av Menneskerettighetsakademiet og Redd Barna og bli invitert til fagkvelder med ekspertforedrag
  • Du skal møte en ungdom hver 14. dag for samtaler og positiv aktivitet, veiledning og motivasjon

Informasjon

 

Vinn, vinn- prosjektet er et samarbeid mellom Menneskerettighetsakademiet og Redd Barna. Prosjektet er støttet av Stiftelsen Dam og Oslo kommune.

 

Siste nytt