Første kurs for journaliststudenter i Nizhny Novgorod

apr 03, 2014


Høgskulen i Volda har sammen med Menneskerettighetsakademiet vært på besøk ved det statlige Universitetet Lobachevsky i Nizhny Novgorod for å holde kurs for russiske journalistikkstudenter. På  kurset som varte fra 31. mars til 4. april, fikk studentene kunnskap om menneskerettigheter, flerkulturell forståelse og utfordringer journalister møter rundt om i verden i dag. 

Førsteamanuensis Svein Brurås, fra avdeling for journalistikk og mediefag ved Høgskulen i Volda (HIVO) foreleste om ytringsfriheten, journalistens rolle og nettjournalistikk. Det er ikke første gang MRA og Høgskulen har gjennomført fem-dagerskurs for journaliststudenter. Siden 2010 har MRA og HIVO årlig arrangert kurs for journaliststudenter i Kaliningrad, men våren 2014 var første gang ved Lobachevsky universitetet i Nizhny Novgorod. 

Daglig leder i Menneskerettighetsakademiet, Lillian Hjorth ble intervjuet av den lokale tv-kanalen, Volga. 

Besøk fra Menneskerettighetsombudet

Med støtte fra Menneskerettighetsombudet i Nizhny Novgorod har det nå blitt inngått samarbeidsavtale om å arrangere flere kurs i tiden fremover. Svetlana Barabanova, som jobber på ombudskontoret for menneskerettigheter, var på kurset og delte sine erfaringer om menneskerettighetssituasjonen i regionen. Barabanova har tidligere jobbet som barneombud i byen og la særlig vekt på barns rettigheter i sin forelesning for studentene. 

 Journaliststudenter til Volda

I mai vil seks av de 24 deltakerne dra på studiereise til Norge. I regi av Høgskulen i Volda, avdeling for mediefag og MRA skal de russiske journaliststudentene sammen med norske og svenske journaliststudenter delta på en workshop i flerkulturell forståelse, journalistikk og menneskerettigheter.   

Siste nytt